Vyhlášení sportovce okresu Semily za rok 2018

V Lomnici nad Popelkou 29. 1. se konalo „Vyhlášení sportovce okresu Semily“, kde nechyběli v nominacích naši atleti. Turnovští atleti se objevili hned v 6 kategoriích celého galavečera.

V kategorii „Mládež družstva“ se nominovalo dívčí dorostenecké družstvo, které se na Mistrovství Čech umístilo na 6. pozici ze 14 družstev a získalo mezi kolektivy z okresu moc pěkné 4. místo. Dorostenecké dívčí družstvo nebylo jediné družstvo, které se nominovalo. Měli jsme zastoupení i v kategorii „Dospělí – kolektivy“. Tuto kategorii ovládlo naše silné družstvo mužů a opět na bramborovém čtvrtém místě bylo turnovské ženské družstvo. Muži si první místo rozhodně zasloužili, když v září vybojovali 1. místo a postup na baráži o I. Národní ligu. Jak už ale bylo zmíněno, muži zůstávají v II. lize, aby mohli jezdit společně s ženským družstvem závodit a podporovat se.

V jednotlivcích jsme měli zastoupení jak v mládeži, tak v dospělých. Jana Zikmundová i Eliška Martínková mají za sebou výbornou chodeckou sezónu 2018, kdy Eliška získala mistrovský titul v chůzi v hale i venku na dráze. Janička v hale vybojovala  4. místo a na dráze hned za Eliškou skvělé 2. místo a k tomu ještě přidala mezinárodní účast v kategorii Juniorů na 10km chůze. Janička v anketě „Mládež roku“ obsadila 8. místo a Eliška Martínková 4. místo. Nejvýše se umístil Michal Hanyk, který v hale na trati 3000m bral 4. místo a venku získal stříbrnou medaili na trati 2000m překážek a v mládežnické kategorii obsadil 3. místo.

Ladislav Víla a Pepa Egrt byli v dospělácké kategorii jednotlivců. Sprinter na 100m a 200m Ladislav Víla se v kategorii umístil na 9. místě. Láďa v roce 2018 měl velmi úspěšnou sezónu plnou osobních rekordů a účastí na MČR dospělých, kde na 100m mu uniklo o kousek finále a byl 9. a na trati 200m byl na krásném 10. místě. Na 3. místě se v anketě se umístil vrhač Pepa Egrt, který na MČR do 22 let v kladivu získal stříbrnou medaili a ještě přidal 10. místo ve vrhu koulí.

Kateřina Čermáková je trenérka úspěšných svěřenkyň Elišky Martínkové nebo Jany Pekařové. Za rok 2018 vyhrála v anketě „Trenéři – amatéři“ 1. místo.

Jako tečku na konec večera byli vyhlašováni 3 páni, kteří se dostali do „Síně slávy“. Mezi těmito bývalými sportovci nechyběl náš dlouholetý vedoucí družstva žen Karel Tulach.

Celý galavečer si všichni moc užili, všem moc gratulujeme a už se těšíme, jak naši atleti dopadnou ve středu 13. 2. na „Vyhlášení sportovce Turnova“, kde by se mohli umístit opět hodně vysoko.

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Komentáře k tomuto obsahu jsou uzavřeny.

[events_calendar]