Medailová sbírka na KP jednotlivců mužů a žen

V sobotu 27. ledna se v atletické hale v Jablonci nad Nisou konaly krajské přebory dospělých kategorií. AC Turnov zde reprezentovalo celkem 22 atletů, což je velmi vysoký počet závodníků, dokonce o pět více, než v úspěšném minulém roce, kdy si turnovští atleti odvezli hned 6 cenných kovů. Vyšší počet účastníků s sebou přinesl samozřejmě také vyšší počet medailí, celkem jsme získali dvě zlaté, čtyři stříbrné a čtyři bronzové medaile.

Výborně se předvedli turnovští sprinteři, do finále na 60 metrů postoupili hned dva zástupci. Stříbrného Ladislava Vílu doplnil ve finále v rozběhu výborně běžící Josef Havrda. Ladislav Víla si po nevydařeném startu doběhl ve finále ve vyrovnaném osobním rekordu 7,01 s pro druhou pozici za libereckým Davidem Kolářem. Tímto časem by ho nemělo minout Mistrovství České republiky a Láďa tak má ještě 3 týdny na to aby se dostal ještě do lepší formy a atakoval tak oddílový rekord Filipa Klvani 6,96 s.

Velmi úspěšní jsme byli také na tratích 800 a 1500 metrů. Na půlce nezklamal Michal Hanyk, který si doběhl pro titul krajského přeborníka v čase 2:02,05 min. Michalův vrchol sezóny přijde až na konci února, kdy se v Ostravě koná MČR dorostu a juniorů, tudíž má ještě dostatek času na to se vyzávodit. Na osmistovce žen se blýskla Lucie Sajdlová, která si časem 2:29,34 min doběhla pro bronzovou pozici, hned za ní doběhla Jana Pekařová na čtvrtém místě. Jana se poté předvedla ještě na trati 1500 metrů kde skončila třetí v čase 5:22,14 min, zde se také předvedli Karolína Kautzká a Michaela Vundererová.

V technických disciplínách si vedla velmi dobře především Marika Matějovská, která posbírala hned 2 cenné kovy. Osobním rekordem v trojskoku (10,61 m) si doskočila pro stříbrnou pozici, třetí pak byla ve skoku vysokém, kde překonala laťku ve výšce 153 centimetrů. Ve skoku dalekém dolétl Jakub Šafář na výborných 561 centimetrů, což mu vyneslo stříbrnou medaili. V tyči zastupoval náš oddíl Cyril Žerava, který se přehoupl přes kvalitních 320 centimetrů.

Jako obvykle celý závodní den zakončily štafety na 4 x 150 metrů. Zde naši muži obhajovali zlaté medaile z minulého roku. Byla to obhajoba úspěšná, turnovské kvarteto ve složení Havrda, Formánek, Bílý a Víla si jasně doběhlo pro vítězství a budou tedy příští rok útočit na zlatý „hattrick“. Velmi dobře si vedla také štafeta složená z dorostenců a žáků – Hanyk, Čermák, Žerava a Šafář, která zaostala jen kousek za stupni vítězů. Také v ženské kategorii se nám podařilo sestavit dvě štafety, zde naopak byla úspěšnější štafeta složená z mladších závodnic – Vašínová, Sajdlová, Vaníčková a Gaubmannová si odvezli z Jablonce bronzové medaile.

Hodnocení Tomáše Krištofa: Hodnotím tyto krajské přebory jako velmi úspěšné. Jsem rád, že se naši závodníci pomalu ale jistě dostávají do závodní pohody a těším se co nám předvedou v únoru, kdy halová sezóna 2018 bude vrcholit.  Největší radost mám ze štafet, kde se ukázalo, že se naše běžecká základna stále rozšiřuje a zkvalitňuje. Jsem velmi rád za „probuzení“ Lucky Sajdlové, která zaběhla velmi pěkný čas a také za osobní rekord Jany Prokopové na čtvrtce, kterým se potvrdila její skvělá tréninková morálka. Pochvalu si však zaslouží všichni atleti, žádný z nich úplně nepropadl a předváděli výkony na hranici svých možností! Jen tak dál…

Fotografie zde: http://acturnov.com/fotogalerie/2018-2/2582-2/

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31