Eliška Martínková 21. na MS v Eugene!

Velmi úspěšný vstup do dospělé kategorie zvládla chodkyně Eliška Martínková z AC Turnov, když si v Poděbradech na úvod sezóny došla pro limity na MS a ME na 20 km chůze. Nyní má za sebou svůj první vrchol v této kategorii, kdy se jako první z české atletické výpravy představila na letošním mistrovství světa v americkém Oregonu ve městě Eugene, které odstartovalo v pátek 15. července.

„Akce jako taková je obrovský zážitek, je to něco úplně jiného než na mládežnických akcích. Super atmosféra, spousta lidí, “velcí atleti” všude kolem, zkrátka Velká Atletika.“ slova Elišky k MS.

Dvacetiletá Eliška byla v 41 členném startovním poli nejmladší závodnicí, která přišla hlavně sbírat zkušenosti a ukázat, že se s ní do budoucích let musí počítat. Start závodu vycházel, jak si se svou trenérkou Kateřinou Čermákovou naplánovaly. V průběhu první poloviny závodu se držela na hranici 30. místa a druhou polovinu se postupně probíjela dopředu. Nakonec závod za velmi horkého počasí dokončila na skvělé 21. příčce, kdy za sebou nechala spoustu velkých chodeckých jmen a při své premiéře na seniorském mistrovství světa určitě nezklamala. Její výsledný čas v cíli byl 1:34:45 hodin. V srpnu bude Elišku čekat ještě mistrovství Evropy v Mnichově, kde se bude chtít jistě poprat ještě o lepší umístění.

„Byla jsem určitě dost nervózní, okolo mě všude velká jména, zkušení atleti. Věděla jsem, že si to musím dobře rozložit a nepřepálit začátek. Ten mohl být nakonec ještě o něco volnější, ale síly jsem si rozložila dobře. Bylo tam určitě spoustu rezerv, což je dobře. S trenérkou víme, že je stále co posouvat. S 21. místem jsem velmi spokojená, řekla bych, že je to super odrazový můstek do dalších závodů, ani čas nebyl k zahození vzhledem k horkému počasí. Nyní se musím ze závodu rychle oklepat, abych mohla ještě potrénovat vzhledem k srpnovému ME.“ zhodnotila svůj závod svěřenkyně Kateřiny Čermákové.

Juniorské mezistátní utkání ve Slovinsku

Reprezentační barvy o víkendu oblékl také zkušený tyčkař Jakub Šafář, který si na mezistátním utkání ve slovinském Mariboru vyskákal 3. místo výkonem 470 cm. V konkurenci juniorských atletů z Polska, Slovinka, Slovenska a Maďarska nestačil Jakub pouze na vítězného Maďara József Bánovics (505 cm) a na druhého českého zástupce Maria Hejzlera (500 cm). Turnovský atlet přispěl cennými body výběru České republiky k vynikajícímu druhému místu za juniory z Polska.

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31