Víkend plný postupů pro mládežnická družstva

 

Uplynulý víkend se v Jablonci uskutečnila poslední krajské soutěže družstev mládeže. V sobotu se o postupové příčky úspěšně vydala bojovat družstva staršího žactva a v neděli pak především družstvo dorostu. Celkem si ze soutěží družstev v těchto kategorií odvážíme tři medaile za dvě druhá a jedno třetí místo a také postupy na Mistrovství Čech příští sobotu 11. září.

Historický postupový double družstev staršího žactva!

Poprvé v historii se podařilo postoupit do semifinále MČR žákům i žákyním! Semifinále se uskuteční 11. 9. opět v Jablonci, kde se nejlepší tři družstva probojují do finále MČR.

Starší žáci

Starší žáci si vedli výborně již v jednotlivých kolech během června. V sobotu pak úspěšně vybojovali druhé postupové místo i díky plné kapacitě družstva a také skvělých individuálních výsledcích.

Zásluhou Bena Vaníčka (tyč a výška), Matěje Mařase (1500 m př.) a Matěje Hyky si družstvo připsalo 4 vítězství v disciplínách. Vysokou porci bodů do třetího místa zajistili Lukáš Zikmund (2.) 300 m, Sebastián Bureš (3.) na 800 m, Hubert Kašák (2.) a Jakub Véle (3.) na 1500 m, Štěpán Svoboda (2.) výška, Martin Burkoň (3.) hod kladivem a štafety na 4x 300 m (3.) ve složení Zikmund, Mařas, Archmann a Hyka.

Konečné druhé místo, ale bylo podpořeno i velkou porcí bodů za další umístění v první desítce, kterou zajistili i žáci sportovních tříd ZŠ Skálova Turnov!

Pro finále se za družstvo žáků představili a pomohli bodově svému družstvu:

Benjamín Vníček, Matěj Hyka, Martin Burkoň, Matouš Svoboda, Lukáš Zikmund, Štěpán Svoboda, Vojtěch Marek, Jakub Šteigr, Matěj Mařas, Václav Svoboda, Hubert Kašák, Jakub Véle, Sebastian Bureš, David Zajger, Roman Truxa, Šimon Mázik, Vojtěch Karásek, Jan Oliver Holubka, Dominik Archmann, Filip Vaníček

Během kol byli v družstvu:

Jakub Třešňák, Tomáš Zikmund, Filip Landecký, Jan Richtr, Matěj Hnídek, Tomáš Macháček

Starší žákyně

Starší žákyně nastupovaly do finále v oslabené sestavě o zraněné tahouny. I přes toto oslabení se družstvu dařilo a útočilo i na druhou příčku, o kterou přišli až v posledních dvou disciplínách. Pro letošní rok do semifinále z libereckého kraje postupují první tři družstva, takže v konečném pořadí mohly holky slavit společně s žáky. I zde se do družstva zapojili i žáci sportovních tříd ze ZŠ Skálova Turnov.

Plný počet bodů za první místo vybojovaly Anna Mikulová (oštěp a disk) a Veronika Marková (60 m). Do třetího místa se pak umístily Kateřina Sajdlová (3.) 60 m, Jana Csizmáziová (3.) na 1500 m, Aneta Marková (2. a 3.) ve výšsce a 100 m př., Viktorie Štefániková (2.) kladivo, Stela Rulcová (3.) oštěp a Marie Konopková (2.) v chůzi.

Za družstvo žákyň se ve finále představily a bodově přispěly k postupu:

Anna Mikulová, Aneta Marková, Veronika Marková, Kateřina Sajdlová, Stela Rulcová, Viktorie Štefániková, Marie Konopková, Jana Csizmáziová, Daniela Hrdinová, Ellen Trosbergová, Eliška Šafářová, Natali Drobná, Viktorie Březnová, Nela Christova a Tereza Marková.

Během kol se v družstvu představily:

Lucie Lišková, Adéla Veselková, Natálie Kvapilová, Nina Marková, Eliška Hanzalová, Viktorie Velebová, Natálie Holubová

Dorostenecké družstvo vybojovalo postup po 13 letech!

Dorostenci předvedli bojoví závod v neděli, když se přetahovali o první místo se silným LIAZem Jablonec, kterému nakonec v konci podlehli. Druhé místo, po dlouholetém čekání, znamená postup dorosteneckého družstva do semifinále MČR.

Plnou porci bodů zajistili z jednotlivých disciplín Adam Malý (800 m), Jakub Šafář (tyč) a Jakub Mizera (dálka). Do třetího místa se umístili Kryštof Horal (2.) 100 m, Adam Malý (2.) 400 m, Jakub Bříza (3.) výška, Mikuláš Drbohlav (3.) tyč a Adam Pospíšil (3.) dálka.

Za dorostenecké družstvo se v jednotlivých kolech představili:

Adam Malý, Jakub Šafář, Jakub Bříza, Adam Pospíšil, Kryštof Horal, Mikuláš Drbohlav, Roman Hanyk, Jakub Mizera, Kryštof Housa, Matěj Bradáč, Tomáš Hrdina, Petr Ponocný, Tomáš Bobek

Semifinále MČR dorostu se uskuteční 11. 9. v Praze na Slávii.

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31