Trenéři AC Turnov – Josef Egrt

Atletickou kariéru Pepa započal již v atletické přípravce. Po atletické přípravce trénoval u spousty trenérů a snažil se najít disciplínu, která ho bude bavit. Jako žák se Pepa věnoval skokům (nejlepší umístění: výška MČR 2012 žáků 9. místo a dálce MČR 2012 7. místo) i krátkým tratím bez i s překážkami a vše kombinoval s vrhy. Nejdříve to vypadalo, že bude vícebojař, ale pak ho to strhlo k vrhům. Jako žák Pepa začal navštěvovat sportovní třídu na ZŠ Skálova, kde se stal pod vedením pana Dušana Krále několikanásobným mistrem ČR v kladivu, disku a kouli a zúčastnil se několika mezistátních utkání a EYOFu.

Ze základní školy pokračoval na sportovní gymnázium v Jablonci nad Nisou a pokračoval zde s novým trenérem Vladimírem Maškou (držitel českého rekordu v hodu kladivem). Na gymnáziu Pepa pokračoval pouze ve vrzích (kladivo, koule, disk a občas oštěp). Zde získal další mistrovské tituly z kladiva, koule a disku a zúčastnil se dalších mezistátních utkání. Začal se zaměřovat především na kladivo, ale pořád trénoval i ostatní vrhačské disciplíny.

V roce 2016 Pepa splnil limit v hodu kladivem s hodem dlouhým 70,16m (6kg kladivo) a mohl se zúčastnit své největší sportovní akce MSJ v Bydgoszcz. Zde se umístil na 20. místě.

Po úspěšném ukončení gymnázia Pepa přestoupil na pedagogickou fakultu v Liberci s kombinací tělesná výchova a geografie. Při studiu vysoké školy omezil vrcholový sport a začal trénovat mladé vrhače. Ve skupině se zaměřuje na všechny vrhačské disciplíny a občas si zkusí i jinou atletickou disciplínu nebo vyzkouší jiný sport i mimo stadion.

Momentálně skupinu vrhačů vede již rok a půl a studuje navazující studium na pedagogické fakultě v Liberci, a pokud studium dokončí, tak bude učit na základní škole a dále bude rozvíjet své svěřence v atletice a jiných sportovních aktivitách.

Osobní rekordy ve vrhačských disciplínách (muži):

Kladivo (7,26kg): 63,42m

Disk (2kg): 47,58m

Koule (7,26kg): 14,72m

Jak vzpomínáš na své první atletické závody?

Na první závody si nevzpomínám, ale pamatuji si na moje první MČR v Jablonci nad Nisou v hale, kde jsem skončil na 4. místě ve vrhu koulí. Byla to pro mě velká zkušenost a jediné MČR, kde se za 4. místo dávala čokoládová koule a diplom.

Jak jsou pro tebe rozdílné pocity z tvých závodů a závodů tvých svěřenců?

Jako největší rozdíl pociťuji to, že jsem více nervózní ze závodů svěřenců, nežli když jsem házel sám. Když jsem házel sám za sebe, tak jsem věděl, jak se cítím a soustředil jsem se pouze na sebe a závod. U svěřenců se musím soustředit na pocity všech a musím je korigovat správným směrem, ale zbytek už je pouze v jejich rukou.

Jaké atletické disciplíny mimo tvé zaměření se ti líbí a proč?

Blízký vztah mám mimo vrhů k dálce a výšce, protože u těchto disciplín jsem začínal a velmi mě bavily v žákovském věku.

 

 

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4