CHODKYNĚ AC TURNOV MAJÍ LIMITY NA MS A ME JUNIORŮ!!!

Dva týdny po skončení krátké halové sezóny začala chodcům ta hlavní. Ve Slovenských Dudincích se v sobotu letos konal již 40. ročník závodu zvaný „Dudinská 50“. Na tento závod odcestovaly i juniorské chodkyně AC Turnov Eliška Martínková a Jana Zikmundová, které se zde zúčastnily závodu na 10 km chůze. Obě závodnice se snažily pokořit limity na vrcholné akce své kategorie v tomto roce, což se oběma atletkám podařilo.

Eliška Martínková v mezinárodní konkurenci ovládla závod a zvítězila v čase 45:52. Tímto časem splnila limity na MS do 20 let v Nairobi, na ME do 20 let v Tallinu a na ME družstev v Poděbradech. Dále se zařadila na 3. místo dlouhodobých českých tabulek v této kategorii za světovou rekordmankou Anežkou Drahotovou a její sestrou Eliškou.

„Se závodem jsem moc spokojená! Výsledný čas je určitě nad má očekávání. Jsem ráda, že jsem si prvním závodem splnila veškeré limity a teď se můžu naplno věnovat přípravě vzhledem k těmto vrcholům. Vidím ještě rezervy, a tak doufám, že se mi čas ještě podaří stlačit. Hlavně jsem nadšená z dnešního úspěchu české chůze, jako celku. Všem se podařilo splnit nějaké limity a hrozně moc jsme si to tu společně užili a dělali si celý den navzájem radost. Jsme skvělá parta a to, jak dobře společně pracujeme, je vidět! Bez skvělé trenérky by to samozřejmě nešlo!“

Jana Zikmundová dokončila závod na 5. místě také v osobním rekordu 50:36, který je vstupenkou jak na ME do 20 let v Tallinu, tak na ME družstev v Poděbradech. Tímto časem si také upevňuje svou 7. pozici v dlouhodobých tabulkách.

„V Dudincích jsem nezávodila poprvé, takže už jsem věděla, co od trati čekat. Do závodu jsem šla s tím, že si chci vylepšit osobní rekord, což by znamenalo i splněné limity na ME do 20 let a ME družstev v Poděbradech. Jsem moc ráda, že se vše podařilo. Závod se mi šel nad očekávání dobře, rozešla jsem pomaleji první kilometr a pak najela na tempo, které jsem držela. Během 8 a 9 km jsem měla maličko krizi, ale stále to nebyl výrazný propad. S výsledným časem jsem moc spokojená a doufám, že to příště bude ještě lepší.“

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31