DVOJCIFERNÁ NOMINACE ATLETŮ AC TURNOV NA MČR JUNIORSTVA A DOROSTU!

03. 03. 2021 / Filip Horký /

I přes současná opatření se tento víkend uskuteční v Ostravě MČR juniorských a dorosteneckých kategorií. Za AC Turnov se zde představí hned 10 atletů.

Velké medailové naděje budou turnovští atleti vkládat do našeho chodeckého tria Elišky Martínkové, Jany Zikmundové a Romana Hanyka. Eliška a Jana se představí na trati 3000 m chůze, kde by mohl být ohrožen i národní rekord Kamily Holpuchové! Na další placku si myslí loňská juniorská mistryně na této trati Jana, Eliška o loňský šampionát přišla kvůli nemoci. Na nejvyšší příčky by měl sahat i dorostenecký chodec Roman Hanyk na trati 5000 m, který v minulém roce dokončil závod na 4. místě.

Bez šancí na pódiová umístění není ani překážkářka Nela Vaníčková, která se vrací po zranění kotníku v podzimní přípravě a jistě by ráda vylepšila své loňské 4. místo na 60 m př.

O co nejlepší umístění bude bojovat i běžkyně Jana Pekařová, ta se v terénních závodech umísťovala na předních pozicích a jistě by už ráda protrhla prokletí 4. místa. V Ostravě se nám představí na tratích 1500 m a 3000 m v juniorské kategorii. Stejnou kombinaci zvolil i dorostenec Adam Malý, který v loňském roce obsadil na delší z tratí 13. místo a jistě i on smýšlí na finálovou osmičku.

Zkušeným závodníkem bude mezi juniory také Michal Hanyk, který se postaví na start 800 m. Pod otevřeným nebem mu uniklo finále jen těsně a v letošním roce o sobě bude chtít určitě své konkurenci dát vědět.

Prvním rokem juniorka Lucie Sajdlová se představí ve dvou disciplínách 400 m a 60 m př., v dorosteneckém věku se Lucka umístila na 9. místě v běhu na 400 m. Dalším nováčkem v juniorské kategorii je vícebojař Cyril Žerava, jenž se představí ve skoku o tyči a je také náhradníkem ve vrhu koulí. Na první dorostenecké mistrovství se podívá také mladá běžkyně Anna Pergerová, kterou uvidíme na trati 3000 m a je také náhradnicí na poloviční distanci.

Bohužel se tohoto mistrovství nemůže zúčastnit vícebojařská mládežnická jednička Jakub Šafář, kvůli zranění. Zranění nedovolí nastoupit ani další vybrané turnovské chodkyni Zuzaně Loudové.

Šéftrenér klubu Tomáš Krištof se k MČR vyjadřuje následovně: Jsem osobně trochu překvapen, že se nakonec všechno podařilo a „gigant“ se opravdu uskuteční. Za mladé atlety, kteří dlouho trénují bez možnosti srovnání jsem za to rád. Snažili jsme se připravit co nejlépe, vzhledem k tomu co nám pandemie umožnila. Samozřejmě netušíme jak na tom jednotlivý sportovci jsou se svými výkony. Neměli možnost si svojí formu vyzkoušet a pro všechny z nich to budou vůbec první závody v tomto roce. Z tohoto ohledu si ani netroufnu predikovat žádné výkony natož pak výsledky, ale věřím, že naši trenéři opět odvedli vynikající práci a naše atlety výborně připravili. Většina atletů měla stejné podmínky, také se nedostali do haly a mohli trénovat jen venku bez možnosti soutěží, takže uvidíme, jak vše dopadne. Jsem však nadšený z velikého počtu vybraných závodníků za AC Turnov a doufám, že si první a zároveň poslední závody v halové sezóně 2021 patřičně užijí.

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1