Trenéři AC Turnov – Radka a Adéla Macháčkovi

Dalšími trenérkami našeho klubu je dvojice matka s dcerou, Radka a Adéla Macháčkovi. Obě trenérky se starají o naše nejmenší sportovce v atletických přípravkách a starají se o jejich první atletické zkušenosti v podobě tréninků, závodů a dalších společných akcí, které náš klub pořádá.

Radka pochází ze sportovní rodiny, kdy její tatínek Vladimír Kobosil, byl nejen československým reprezentantem v hodu oštěpem, ale i výborným fotbalistou a basketbalistou.

Není divu, že Radka už co by mladší žákyně také začala turnovský klub reprezentovat ve skoku vysokém a v překážkovém běhu. Má za sebou spoustu zejména krajských soutěží družstev i jednotlivců až do období dorostu.

Poté přišla rodina a rodičovské radosti. Radka se po absolvování kurzu „Trenér 3.třídy“ na stadion vrátila jako trenérka žactva, ale jelikož je učitelkou v mateřské škole a baví ji práce s menšími dětmi zrodil se nápad na založení skupinky Atletická přípravka, kterou začala vést. Postupně zájem o tuto skupinku rostl a klub se rozhodl přípravku rozšířit na více skupin. Do trénování se díky tomu, mimo jiné trenéry, zapojila i Radčina dcera Adéla.

Adéla byla motivována sportem díky svému dědovi a své mámě Radce. Její atletické kroky začaly ve sportovní třídě ZŠ ve Skálově ulici. Po maturitě absolvovala trenérský kurz atletických přípravek a začala pracovat jako trenérka menších dětí. Po krátké pauze, kdy se sama stala maminkou se na stadion vrátila a pomáhá s trénováním a organizací různých akcí, které pro naše svěřence klub pořádá. Do budoucna by si ráda ještě doplnila trenérský kurz v kategorii žactva.

 

Cílem a přáním obou trenérek je hlavně vzbuzovat v dětech touhu a chuť se hýbat. Jejich tréninky probíhají, vzhledem k věku dětí, hlavně hravou formou, ale promítají se tam i prvky „opravdové“ atletiky. Děti si upevňují správný běh, hod i skok. Jako vedoucí družstev nejmladšího žactva se obě účastní krajských soutěží a závodů pořádaných atletickým svazem právě pro tyto malé svěřence, podílejí se na sportovních akcích pořádaných klubem jako je např. Tradiční atletické skotačení s rodiči nebo Den s ponorkou, kde probíhá ukázka atletické činnosti a prvků pro veřejnost.

 

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5