Trenéři AC Turnov – Miroslav Reichl

Dalším trenérem z řad našeho klubu je Miroslav Reichl. Míra je naším dlouholetým a zkušeným trenérem. Po vlastní aktivní kariéře se stal trenérem přípravek, družstev, ale i jednotlivců. Na svém „rodném“ stadionu se tak pohybuje přes 40 let. Pod jeho rukama za tu dobu prošlo mnoho výborných a úspěšných atletů. Několikrát se stal trenérem okresu i kraje. V současné době je nepostradatelnou součástí trenérského týmu a zároveň trenérem sportovního centra mládeže (SCM). Jeho specializací jsou víceboje a překážky.

Mezi jeho současné vícebojařské svěřence jistě řadíme čtyřnásobného národního rekordmana v sedmiboji, devítiboji a ve skoku o tyči v hale i venku Jakuba Šafáře. Nyní se Kuba již pilně připravuje na překonávání rekordů v následující zatím nejasné sezóně. Z dívčích řad je třeba zmínit Nelu Vaníčkovou, která se zaměřuje na překážky a sprinty.  Kuba s Nelou mají pro nadcházející sezónu splněny limity na Mistrovství Evropy U18. Nemůžeme pominout ani Terezku a Anetku Markovy, které jsou pro klub velkou nadějí do budoucna. V minulosti stál Míra za úspěchy Michala Hanyka, Adama Helceleta, Michala Brože nebo Víti Bílka.

Pokud by jste se ho však zeptali, jakého trenérského úspěchu si vedle těch současných nejvíce váží, jistě nezapomene zmínit úspěchy s družstvem dorostu a  junoirů mezi lety 2005 – 2010, na které sám rád vzpomíná. Během těchto pěti let totiž pravidelně vozili medaile, tituly Mistrů ČR a jednou také postup do Pohárů mistrů evropských zemí.  Slovy jeho dcery je Míra trenérem tělem i duší a to jak na oválu, tak doma.

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1