Eliška Martínková oblékla reprezentační dres v Poděbradech

Eliška Martínková oblékla reprezentační dres v Poděbradech

Jedna z posledních letošních velkých akcí se uskutečnila v sobotu 10. 10. v Poděbradech, kde se konalo mezinárodní utkání tříčlenných týmů v chůzi na 20 km. Součástí také bylo i MČR na 20 km chůze. Právě jednou ze tří žen v reprezentačním dresu byla i skvělá juniorka Eliška Martínková, která se na tuto trať vydala poprvé v životě.

Eliška se po boku dlouholeté české jedničky Anežky Drahotové a bývalé běžkyně Terezy Ďurdiakové, která dříve běhala maratóny, postavila na start již 88. ročníku Poděbrady Walking. V závodě se střetla se světovými závodnicemi, které mají na svém kontu účasti na olympijských hrách, mistrovstvích světa a dalších velkých akcí. V rámci mezinárodního utkání došla na skvělém 14. místě v čase 1:42:39. To, že byl letos závod velice kvalitní, dokazují i časy prvních třech závodnic, které splnily ostré limity pro účast na OH v Tokiu 20201. Čas Elišky je pak 11. časem dlouhodobých tabulek v České republice! V rámci tohoto závodu se také rozdělovaly i mistrovské medaile. Zde získala bronzovou medaili za skvěle jdoucími reprezentačními kolegyněmi Terezou a Anežkou. Eliška přepisovala tabulky i v rámci MČR, kde její čas je v TOP10!

Eliška Martínková se zpětně k závodu vyjádřila takto: „Byla to pro mě opravdu skvělá zkušenost! Vlastně letos i jediný, tak velký závod, takže jsem moc vděčná, že jsem na něm mohla startovat. Bylo skvělý být tam s našimi už staršími reprezentanty a o to víc si toho i vážím, že jsem tam byla za takového prcka trochu. Moje první 20ka jako taková se mi potom šla překvapivě dobře, rychle utíkala, ale bylo tam hodně rezerv, tak věřím, že příště bude o dost rychlejší, ale startovat vedle tří žen, které si tam splnily tvrdé limity na OH? Úžasný zážitek a obrovská zkušenost do dalších závodů! Moc si toho vážím a doufám, že budu moc Anežku s Terkou brzy opět doplnit.

Kladné hodnocení padlo i z úst její trenérky Kateřiny Čermákové, která hodnotila jak letošní sezónu, tak i právě závod v Poděbradech: „Letošní sezóna byla pro všechny závodníky a trenéry neobvyklá a pro chodce také velmi dlouhá. Během sezóny Eliška předvedla spoustu skvělých výkonů na distancích pět a deset kilometrů. Cíle, které jsme si letos stanovily, splnila již v samém začátku sezóny. MČR a MU na 20 km v Poděbradech jsme braly především jako zkušenost a ukazatel techniky, na které jsme během sezóny nepřetržitě pracovaly. Eliška rozešla závod rychleji, než bylo plánováno. Svižných prvních 5 kilometrů se podepsalo na výsledném čase. Čas 1:42:39 je solidní, ale pravdou je, že jsme obě dvě měly v hlavě výkon o něco lepší. Při své premiéře na MČR seniorské kategorie se Elišce podařilo obsadit 3. místo, což je uspokojivý výsledek. Uspokojivější ale je, že za přítomnosti mezinárodních rozhodčích Eliška dokončila závod ,,čistě“ a získala nové zkušenosti a motivaci do budoucna.“

V rámci MČR startovala také další juniorka Jana Zikmundová. I ta si vyzkoušela tuto trať poprvé v životě a s časem musí být velice spokojená, když 20 okruhů prošla za 1:45,21, což ji řadí na 15. místo v dlouhodobých tabulkách MČR. V mistrovském závodě pak obsadila skvělé 4. místo.

Na kratší distanci 5 km chůze se představil dorostenec Roman Hanyk, který zde zvítězil v čase 24:09 a ovládl tak závod v rámci PERMIT MÍTINK.

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4