Skvělý vstup do halové sezóny 2020

Výborný vstup do halové sezóny zažili atleti AC Turnov při halových krajských přeborech ve vícebojích a chůzi. Celkem se těchto víkendových závodů zúčastnilo osm turnovských mládežníků a odvezli si hned 5 cenných kovů.

Jako první v sobotu odstartovaly naše juniorské chodkyně z tréninkové skupiny Kateřiny Čermákové – Eliška Martínková a Jana Zikmundová. No a vstoupily do chodecké sezóny vskutku skvostně. Eliška Martínková si došla pro titul krajské přebornice obrovským osobákem na 3000 metrů, který má nyní hodnotu 13:38,23 min! Po nepříliš vydařeném běžeckém testu na minulé halové středě, může být nyní Eliška i její trenérka nadmíru spokojená. Spokojená byla určitě i druhá v pořadí juniorek Jana Zikmundová, která si zašla halový osobní rekord na 3000 metrů. Obě holky dokázaly, že jim společné tréninkové jednotky velmi prospívají a my se můžeme těšit na další společné úspěchy tohoto dua.

Dalším závodníkem, který se představil na chůzi nebyl nikdo jiný než loňský mistr ČR žáků Roman Hanyk. Ten se poprvé na trati 3000 m chůze představil jako dorostenec a byla to velmi vydařená premiéra. Romča si výkonem 15:39,79 min došel celkem v klidu pro titul přeborníka kraje a zaostal jen těsně za svým osobním maximem z minulého roku.

V sobotu se též rozjely mužské víceboje. Do dorosteneckého sedmiboje nastoupili hned dva turnovští zástupci, národní rekordman Jakub Šafář a také stále se zlepšující Cyril Žerava. Opět můžeme mluvit o skvělé reprezentaci AC Turnov, jelikož si oba dva borci odvezli z Jablonce medaile. Kuba Šafář si řekl celkovým součtem 4794 bodů o jasné prvenství. Z jednotlivých disciplín může být zcela jistě spokojený s hladkou i překážkovou šedesátkou, dálkou a také tyčí, kde předvedl skvělých 430 centimetrů. Cyril Žerava skončil celkově třetí, když sečetl velmi dobrých 4318 bodů. Cyril si vylepšil řadu osobních rekordů, především pak výkony na šedesátkách byly výborné a také ve výšce. Kluci se zcela jistě již mohou připravovat na MČR ve vícebojích na začátku února, kde budou aspiranty na ty nejvyšší příčky.

V neděli se představily také tři dorostenky ve vícebojařském pětiboji. Nela Vaníčková nastoupila pouze do překážek, kde se představila vynikajícím výkonem 9,15 s a těsně zaostala za svým oddílovým rekordem ze středy. Dorostenky Lucie Sajdlová a Amélie Hobelantová celý pětiboj dokončily s velmi solidními celkovými součty. Amélie sečetla celkových 2915 bodů, v ničem víceméně nevyhořela ani nezářila, ale její výkony půjdou v halové sezóně ještě zcela jistě nahoru a doufejme, že se představí také na MČR ve vícebojích v pražské Stromovce. Lucie ubojovala svůj první víceboj v životě, ačkoli je specialistkou spíše na dlouhé překážky, tak se s vícebojem poprala velmi statečně. Zvláště estetický dojem na překážkách se během podzimní přípravy velmi vylepšil.

Myslím, že první krajské přebory sezóny nelze hodnotit jinak než úspěšně. Chodci potvrdili, že patří mezi republikovou špičku a budou moci bojovat o medaile i při halovém MČR. Vícebojaři si zase zkusili atmosféru a zrádnosti víceboje, takřka v ideálním čase – cca měsíc před republikovým šampionátem ve vícebojích, kde by Kuba zcela jistě mohl pomýšlet na medailové umístění. Doufejme, že v nastoleném trendu budeme pokračovat a z většiny závodů si budeme do Turnova vozit medaile.“

Tomáš Krištof

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4