Velký úspěch družstev žactva

Úspěchy našich atletů pokračují i nadále. Ve středu v České Lípě nastoupila družstva starších žáků a žákyň do posledního kola, které mělo rozhodnout o postupu do semifinále ČR. Po dlouhých 11 letech!!! se do semifinále opět podívá družstvo chlapců, které po bojovném výkonu obsadilo 2. pozici. Družstvo devčat bohužel po dvou postupech v minulých letech obsadilo krásné 3. místo, které jim postup již nezaručilo.

Družstvo žáků

Je to již 11 let od dob, kdy se naposledy dostali chlapci do semifinále. Byly to časy dnešních reprezentantů Helceleta, Brože, Mazgala a dalších vynikajících atletů. Nyní přišla generace, která se je snaží napodobit a je to velký příslib do budoucna.
Družstvo chlapců v napínavém posledním kole, kde šlo o každou setinu, vteřinu, centimetr nebo metr dokázalo obsadit krásné druhé místo. Jediným přemožitelem se stal oddíl AC Slovan Liberec, se kterým se utkají i v dalším semifinálovém kole.
Naši chlapci získali mnoho bodů převážně díky běžeckým disciplínám. Prvenství obsadili ve štafetě (Ponocný, Hanyk, Šafář a Schmidt), v běhu na 60 m (Matěj Ponocný), 800 m (Michal Hanyk) i 1500 m (Jiří Čermák).

Druhé místo pak na trati 150 m, kde Matěj Ponocný časem 17,80 s opět stanovil nový rekord neslyšících starších žáků. V technických disciplínách se nám moc nevedlo, ale i tam vybojovali potřebné body pro tento úspěch. Vyzdvihnout lze výkon Michala Hanyka, jenž jen těsně nepokořil hranici 2 min. na trati 800 m a doběhl v čase 2:00,26. V běhu na 1500 m se Jirka Čermák (4:56,53) a Lukáš Link (4:57,48) jako jediní ještě s jedním pronásledovatelem z Liberce dostali pod 5 min. Věkem mladší žák, ale výkony na 200 m př. (30,99 s) a v oštěpu (32,72 m) porazil spousty starších závodníků. Řeč je o Jakubu Šafáři, kterého přístí rok čeká právě tato kategorie. Mezi bodovou podporu se výrazně zařadil i Cyril Žerava 3. v disku (32,31 m) a v tyči (2,80 m).
Velká pochvala patří i zbytku týmu za předvedené výkony.

Družstvo dívek

Dívkám se letos nepodařilo navázat na úspěchy předchozích dvou let. Ovšem nevedly si vůbec špatně! V silné konkurenci obsadily 3. místo, jež jim sice postup nezaručilo, ale i tak si odvezly medaile.
Stejně jako u chlapců i štafety dívek získaly vysoký počet bodů. Mezi žákyněmi byla největší podporou Anna Vinšová, tý se nepodařilo porazit pouze jedinou soupeřku na 200 m př a časem 31,45 s si doběhla pro druhé místo. K tomuto úmístení přidala 6. místo v běhu na 150 m (20,58 s). V technických disciplínách se dařilo Amélii Hobelantové, ta přinesla družstvu další cenné body za 3. místo ve výšce (140 cm) a 7. v dálce (442 cm). Nádherný běh v pojmu star-cíl předvedla ve druhém rozběhu Jana Pekařová (2:32,91) v němž zvítězila a celkově byla třetí. Jana na půlce nebyla jedinou úspěsnou závodnicí. Na této trati startovalo 6 našich závodnic a 5 jich skončilo na bodovaných místech!!!
I děvčatů gratulujeme k bronzovým medailím a odvedeným výkonům.

VÝSLEDKY

 Družstvo žáků  Družstvo žákyň Žáci „B“ Žákyně „B“
 Čermák Jiří  Bartušková Dita  Stolín Zbyněk  Náhlovská Nikol
 Duong Nguyen Tan  Burešová Barbora  Laurin Lukáš  Rajtrová Patricie
 Hanyk Michal  Gaubmannová Tereza  Smidžár Michal  Fotrová Andrea
 Huťka Filip  Hatašová Štěpánka  Bradáč  Štejfová Amálie
 Kalus Jan  Hobelantová Amélie  Bartoš  Šálková Jana
 Link Lukáš  Holubcová Šárka
 Medek Ondřej  Hrdličková Kateřina
 Mitlener Tomáš  Janatková Karolína
 Mizera Jakub  Kautzká Karolína
 Platil Jakub  Kudrnáčová Eliška
 Polách Lukáš  Martínková Eliška
 Ponocný Matěj  Pávová Sára
 Schmidt Daniel  Pekařová Jana
 Schnieberg Václav  Sajdlová Lucie
 Srb Jan  Střihavková Eliška
 Šafář Jakub  Vaníčková Nela
 Štefan Vít  Vašínová Anna
 Vošvrda Marek  Velíšková Barbora
 Weidenthaler Jakub  Vinšová Anna
 Žerava Cyril  Vundererová Michaela
 Hanyk Roman  Zikmundová Jana
Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31