Medailové hody posledního dne LODM 2017

Závěrečný den Olympiády dětí a mládeže v Brně byl pro atlety AC Turnov naprosto famózní. Všechny tři dnešní finálové starty se podařilo proměnit ve stříbrnou medaili! Nejprve překvapil Jakub Šafář skvělým zlepšením osobního rekordu v dálce, poté přišla chvíle na vynikajícího Michala Hanyka v běhu na 1500 metrů. Ve vrhu koulí výborně zabojovala Barbora Velíšková a o asi nejvíce nečekanou medaili z pohledu Libereckého kraje se postarali Jakub Šafář a Jakub Mizera, kteří byli součástí bronzové štafety na 4 x 60 metrů mladších žáků.

Jakub Šafář postoupil do dnešního finále skoku dalekého ze skvěle zvládnuté pondělní kvalifikace a všichni jsme byli zvědaví, jak dopadne jeho finálová bitva. Kuba o sobě dal výrazně vědět již prvním pokusem, ve kterém si zlepšil osobní rekord na 511 cm. To nejlepší si však svěřenec Miroslava Reichla nechal na druhý pokus, kde předvedl úžasných 539 centimetrů. Jedná se o 30 centimetrů zlepšený osobní rekord, za což byl Kuba odměněn stříbrnou medailí.

Poté přišel čas finálového běhu žáků na 1500 metrů, ve kterém se čekalo na vynikající výsledek od Michala Hanyka. Michal opět (jako vždy) nezklamal a v klidu si pohlídal rychlý závěr pomaleji rozběhlého závodu. Michal zaběhl čas 4:15,54 min, jedná se o jeho nejrychlejší čas sezóny, ale věříme, že kdyby byl závod rozběhlý rychleji, tak bude atakovat svůj osobní rekord hluboko pod 4:10 min.

Od Barbory Velíškové jsme očekávali krásný výkon, ale všechny nás překvapila ziskem stříbrné medaile. Barča si nejprve založila prvním pokusem na 10,80 m, ve druhém pokusu pak přišlo úžasné zlepšení na 12,13 metrů. To však nebylo všechno, Bára přidala ještě další centimetry v páté sérii a výkon 12,59 m ji vynesl na druhou pozici. Svěřenkyně Kamily Kolníkové a Miroslava Reichla si zlepšila osobní rekord o více jak metr!

V úplně posledním startu celé olympiády se představili hned dva turnovští atleti, Jakub Šafář a Jakub Mizera byli součástí krajské štafety mladších žáků spolu s Romany Kadavým a Princem. Chlapci si pomohli především skvěle zvládnutými předávkami, což je vyneslo na celkové 3. místo! Hoši tak skvělým způsobem ukončili působení na LODM a předvedli, že v Turnově se stále rodí atletické naděje.

Dnes se nám opravdu vydařilo vše, na co jsme sáhli. Skvělými výkony jsme posbírali celkem 4 medaile, čímž se může pochlubit jen opravdu málo oddílů v České republice. Miroslavu Reichlovi se opět podařilo vyladit formu svých svěřenců a Kamile Kolníkové děkujeme za věnování se Barče Velíškové. Nyní je třeba si velice odpočinout a přes prázdniny se kvalitně připravit na konec sezóny, který bude ještě velmi náročný, jednak kvůli závodům družstev a jednak kvůli MČR, které se pro žactvo koná v Břeclavi 23. a 24. září. Zúčastněným závodníkům a trenérům velice děkujeme za úžasnou reprezentaci AC Turnov.

LODM 2017 – Brno

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7