Milan Hošek bronzovým juniorem na MČR

O posledním červnovém víkendu se v Jablonci nad Nisou konalo Mistrovství České republiky juniorských a dorosteneckých kategorií v atletice. AC Turnov zde mělo zastoupení celkem ve čtyrech disciplínách. Předvedly se dorostenky Dominika Roztočilová a Marie Hanzlová, v oštěpu, respektive v kladivu. Juniorka Marika Matějovská běžela 100 m překážek, ale nejlépe se předvedl Milan Hošek, který bral bronzovou medaili v hodu diskem juniorů.

 

 

Milan Hošek patřil mezi adepty na přední umístění, ale v tabulkách byly výkony juniorských diskařů velmi vyrovnané. Milanovi se povedl v podstatě jen jeden pokus, ale i ten mu stačil na zisk medaile. V první sérii totiž Milan odhodil 1,75kg disk do vzdálenosti 45 metrů a 79 centimetrů, což stačilo až do druhé série na 2.místo. Nakonec se musel Milan spokojit s bronzovou medailí, ale vzhledem k průběhu jeho sezóny má bronz hodnotu zlata.

Sezóna začala velmi dobře, když jsem podstatě ihned navázal na své loňské maximum, a tak jsme spolu s trenérem určitě pomýšleli na vysoké mety. V průběhu sezóny jsme ještě dělali úpravy v technice, což mě hodně srazilo, a tak jsem si celou sezónu procházel tak trošku zklamáním. MČR bylo dost vyrovnané, věděl jsem, že budu muset předvést vše co ve mě je, abych mohl pomýšlet na medaili. Hned první pokus mě posunul do čela celého závodu a já cítil že mám i na víc, ale bohužel se to nepovedlo. Většina závodníků se prala s velikým větrem, což mě osobně vůbec nevadilo a myslím si, že to pro mě bylo i velikou výhodou. Pocity z MČR jsou příjemné, protože na bednu po těch technických trápeních jsem ani nepřemýšlel. Veliký dík patří trenérovi Vladimíru Maškovi, který má na tomto úspěchu veliký podíl.“

Naše dorostenky jsou obě prvním rokem v kategorii a s o rok staršími soupeřkami bojovaly velmi zdatně. Marie Hanzlová si výrazně vylepšila osobní rekord na výborných 46 metrů a 69 centimetrů, což jí v konečném pořadí stačilo na velmi pěkné 7. místo. Vícebojařka Dominika Roztočilová se předvedla v hodu oštěpem, který je její nejlepší disciplínou. Domča zůstala pár centimetrů za hradbami finále a výsledný výkon 38,28 m jí stačil na solidní 12. místo. Před branami finále skončila také juniorka Marika Matějovská, která se v silné konkurenci vůbec nenechala zahanbit a zaběhla velmi pěkných 17,43 s.

Všem čtyrem mládežníkům velmi gratulujeme a děkujeme jim za vzornou reprezentaci oddílu.

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4