Družstva staršího žactva začala bojovat o postup do semifinále ČR

14. 05. 2017 / Filip Horký /

Ve středu 10. 5. začali boje družstev staršího žactva v Jablonci nad Nisou. Jak družstvo kluků tak i družstvo holek mají přední cíl probojovat se ve své skupině na Mistrovství Čech, do kterého postupují vždy dvě první družstva ze skupiny. Po 1. kole se kluci umístili na 1. místě a holky na 3. prozatím nepostupujícím.

Starší žactvo

Družstvo starších žáků má letos velké naděje po delší době opět postoupit dále.  Nejpilnějšími sběrateli s 20ti body pro družstvo se stali Michal Hanyk, který závodil na tratích 300 m (2.) a 1500 m (1.) a Matěj Ponocný se ukázal na sprinterských tratích 60 m (2.) a 300 m (1.) v nových osobních rekordech 7,52 s a 39,00 s. Na 60 m ještě získal ve finále B 2 body Daniel Schmidt. Dále se na ní bez bodového zisku objevili Jakub Šafář, Jan Klaus a Václav Schneiberg. Trať 300 m si pak zaběhli ještě Filip Huťka, Jan Srb a Nguyen Tan Duong.

Krátké překážky prolítl z dvojice Turnováků rychleji Cyril Žerava (4.) a za ním Tomáš Mitlener (7.).

Na dlouhých tratích byl Turnov neporažen. V běhu na 1500 m zvítězil již zmíněný Michal Hanyk následován Jirkou Čermákem na 4. místě, Vítkem Štefanem na 8. místě a již mimo bodovaní Jan Srb 13. Vítězem své disciplíny se stal Lukáš Link, který ovládl trať na 3000 m. Na této trati jsme měli ještě zástupce Jakuba Weidenthalera (3.) a Jirku Čermáka (4.).

Roman Hanyk získal pro družstvo další důležité body, když na 2 km chůze skončil druhý. Na chůzi získal  za 9. místo body ještě Lukáš Laurin.

Starší žáci pak složili dvě štafety 4 x 60 m, které v rozdílných bězích skončili těsně za sebou. Na 5. místě skončila štafeta ve složení Hanyk, Duong, Kalus a Šafář. 66 setin za nimi na 6. místě skončila druhá Turnovská štafeta ve složení Medek, Schmidt, Čermák a Weidenthaler.

Ve skoku do dálky se nejlépe dařilo Jakubu Šafářovi, který skončil na 6. místě, za ním pak Ondřej Medek (12.), Jan Kalus (15.) a Lukáš Laurin (20.). Ve skoku do výšky pak předvedl nejlepší výkon Filip Huťka, který skončil na 6. místě a Matěj Ponocný doplnil své sprinterské úspěchy 14. místem ve skoku do výšky.

Vrhačské disciplíny nebyly tolik úspěšné. Zvláště v kouli se nikdo z našich 4 zástupců nedokázal prosadit a nedosáhl na body a nakonec skončili v pořadí Cyril Žerava (13.), Marek Vošvrda (15.), Adam Bartoš (19.) a Tomáš Mitlener (21.). V hodu kladivem už se dařilo lépe, kde Filip Huťka skončil na 6. místě a Adam Bartoš na 8. Poslední vrhačskou disciplínou byl hod oštěpem, kde se nejlépe dařilo Cyrilu Žeravovi, který skončil 4. za ním pak Marek Vošvrda ( 11.) a Ondřej Medek (15.).

Starší žákyně

Družstvo starších žákyň se letos snaží již o 3. postup za sebou do semifinále ČR. Bohužel 1. kolo jim nevyšlo podle představ a skončili na 3. místě, ale vše se může ještě změnit v následujících kolech. Zde byla největší oporou družstva vrhačka Barbora Velíšková, která zvítězila ve vrhu koulí a byla 4. v hodu kladivem, získala tak pro družstvo 18 bodů.

Nejkratší sprinterskou trať absolvovalo 5 našich závodnic. Nejlépe se dařilo Šarce Holubcové (7.) a Tereze Gaubmannové (10.). Tito dvě závodnice přinesli bodový zisk družstvu. Dále se této disciplíny zúčastnili Barbora Burešová, Barbora Vanclová a Anna Vinšová. Na trati 300 m se stala jediným bodujícím Lucie Sajdlová, která byla celkově 8., dále běželi Anna Vašínová, Eliška Střihavková, Karolína Kautzká a Nikol Náhlovská.

Nejdelší tratí žákyň byla trať 800 m, kde se holkám velice dařilo. Lucie Sajdlová doběhla na 2. místě, Tereza Chrástová celkově 4., Karolína Kautzká 10. Bez bodu bohužel zůstali Nela Vaníčková a Michaela Vundererová.

Velice úspěšnou disciplínou byla chůze. Vítězkou se stala stříbrná z MČR žáků Jana Zikmundová následována na druhém místě Eliškou Martínkovou a na 8. místě je doplnila Karolína Janatková.

Na krátkých překážkách bodovala jenom Anna Vinšová (7.). Zbytek děvčat Natálie Nožičková, Karolína Janatková, Eliška Kudrnáčová a Nikol Náhlovská zůstali bez bodu.

Štafety složily holky 3. Nejúspěšnější byla ve složení Vinšová, Gaubmannová, Hobelantová a Holubcová. ta doběhla na celkovém druhém místě. Další štafety už byly mimo bodování. Štafeta B – Vanclová, Sajdlová, Nožičková, Střihavková (11.) a štafeta C – Vaníčková, Vašínová, Kudrnáčová a Náhlovská.

Ve skoku do dálky se nejlépe dařilo Amélii Hobelantové, která skončila 4. Za ní pak těsně bez bodu Tereza Gaubmannová (11.), Barbora Vanclová (12.) a Barbora Burešová. Ve skoku do výšky si naopak náladu z nepovedené dálky vylepšila Barbora Burešová, která skončila 3. Na bodovém umístění ještě skončila Anna Vinšová (9.). Již bez bodu Amélie Hobelantová, Natálie Nožičková (obě 11.) a Karolína Janatková (18.).

Vrhy a hody děvčatům moc nevycházeli, Kromě již zmíněné Barbory Velíškové se na kouli bez bodů představili Eliška Střihavková a Eliška Zamrazilová. Eliška Zamrazilová pak doplnila Barboru Velíškovou na kladivu 10. místem a ziskem bodu pro družstvo. Na oštěpu bohužel všechny zástupkyně skončili bez bodu. Barbora Velíšková (13.), Eliška Zamrazilová (14.) a Eliška Kudrnáčová bez platného pokusu.

B družstva

Atleti, kteří se nevešli do sestavy hlavního družstva si přijeli zazávodit aspoň v B družstvu.

Za kluky Michal Smidžár (výška, hod oštěpem), Zbyněk Stolín (skok daleký, chůze) a Damián Hrnčíř (kladivo,koule)

Za holky Kateřina Hrdličková (60 m, štafeta ), Andrea Ouvínová (60 m, 300 m), Andrea Fotrová (300 m, skok daleký, štafeta), Lien Trinh Thi Hong (300 m), Amálie Štejfová (300 m), Martina Lednejová (800 m, skok daleký, štafeta), Patricie Rajtrová (800 m, koule), Jana Šálková (koule, štafeta), Rebecca Anne Leahy (koule, kladivo, oštěp).

 

 

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3