AC Turnov reprezentovalo na KP v přespolním běhu 74 závodníků!

Za krásného aprílového počasí se v Mladé Boleslavi uskutečnil již 84. ročník běhu Štěpánkou, který byl také krajským přeborem v přespolním běhu. Tento tradiční jarní přespolák přilákal do lesoparku mnoho běžeckých nadějí a nadšenců, avšak nejpočetnější hostující výpravou byla výprava AC Turnov. Za AC Turnov zde závodilo celkem 72 atletů od 5 do 15 let. Rekordní výpravu z Turnova pak doplnila ještě Tereza Tomešková závodící v ženské kategorii a dorostenka Dominika Roztočilová.

Samozřejmě, že tak početná skupina se nenechala zahanbit ani počtem medailí a odvezla si celkem 8 cenných kovů. V nejmladší kategorii chlapců se podařilo zvítězit Vítku Pospíšilovi a hned za ním doběhl druhý Filip Drda. Mezi ročníky narození 2006-2007 si doběhl pro bronz Benjamín Vaníček. Nejsilnější kategorií z pohledu AC Turnov byla kategorie mladších žáků, v chlapcích si suverénně počínal Jakub Šafář, který doběhl první s velikým náskokem. Jakuba doplnil na stupních vítězů ještě Radim Kysela, který doběhl na třetím místě. Na výborné počínání mladších žáků navázala Anna Pergerová, která byla třetí mezi mladšími žákyněmi.

Vítězství se čekalo také od medailisty z halového MČR žáků Michala Hanyka, který svojí roli favorita zvládl bravůrně a postupným finišem nedal šanci žádnému ze soupeřů. Poslední vítězství připsala turnovským atletům Tereza Tomešková, která v kategorii žen zvítězila před boleslavskou Sklenářovou a českolipskou Veselou.

Mladí atleti z Turnova využili přespolní běh především jako kvalitní přípravu na jarní část atletické sezóny, která se rozeběhne přibližně za měsíc. Logisticky zvládnout takový počet dětí nebylo jednoduché, ale naši trenéři se s tím výborně vypořádali a vše zvládli bez sebemenších problémů. Doufejme, že příští rok bude naše výprava ještě početnější a znovu ukážeme, že atletika je v Turnově jeden ze sportů číslo 1.

 

Tomáš Krištof

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31