Stříbrná Jana Zikmundová na MČR v chůzi, 9 medailí z krajských přeborů jednotlivců mladšího žactva

V neděli 12. února se v pražské Stromovce konalo mistrovství České republiky v chůzi, v kategorii žákyň se v barvách AC Turnov představila Jana Zikmundová a vedla si znamenitě. Hned na začátku tratě na 3000 metrů se vydala na první místo a vedla celkem šestnáctičlennou skupinu starších žákyň, zhruba v polovině závodu se Jana odtrhla spolu se svou největší soupeřkou z hlavní skupiny a bylo jasné, že právě tyto dvě závodnice si to rozdají o zlatou medaili. Nakonec se z vítězství radovala Kristýna Vejšická z atletiky Jižní Město, která předčila Janu Zikmundovou zhruba o 15 vteřin. Jana Zikmundová si tedy došla pro svojí první medaili z mistrovství České republiky, která měla stříbrnou hodnotu. Jana předešla 3. závodnici v pořadí o více jak půl minuty.

Jana byla v cíli velmi šťastná a unavená, jsme velmi rádi, že se zúročila její ohromná tréninková píle a těšíme se co nám předvede na dráze. Musíme jí velmi pogratulovat a také poděkovat za skvělou reprezentaci. Stejně tak děkujeme trenérům Miroslavu Reichlovi a Davidu Šnajdrovi, kteří se o přípravu Jany starají.

V sobotu 18. února se v atletické hale v Jablonci nad Nisou konaly krajské přebory mladšího žactva. AC Turnov zde byl zastoupen více jak 35 člennou skupinou mladších žáků, tedy dětí od 11 do 13 let. Mladší žactvo navázalo na medailové úspěchy z minulého roku a odvezlo si celkem 9 medailí (loni jich bylo 6).

V bězích jsme získali celkem 3 medaile, postaral se o ně Jakub Šafář v běhu na 60 metrů, který suverénně zvítězil časem 8,33 s. Na tři sta metrové trati zvítězila Anna Vašínová a z osmistovky si odvezla stříbrnou medaili Anna Pergerová. V běhu na 60 metrů se také umístil Jakub Mizera na čtvrtém místě a Kateřina Hrdličková na místě pátém. Velmi silnou disciplínou byly překážky, nad překážkama kraloval Jakub Šafář, který zaběhl vynikající čas 9,85 s. Druhá na 60 metrů překážek byla Amélie Hobelantová v čase 10,74 s a sedmá skončila Nela Vaníčková (11,06 s).

Ve skoku dalekém si pro první místo doskočil doskočil Jakub Šafář, který zaostal za pětimetrovou hranicí pouze o 3 centimetry. Ve výšce jsme posbírali hned dvě čtvrtá místa, postarala se o ně dvojice Adam Pospíšil (130 cm) a Dominika Nožičková (125 cm). Amélie Hobelantová si připsala titul krajské přebornice ve vrhu koulí, když odvrhla dvoukilové náčiní do vzdálenosti 9metrů a 72centimetrů.

Jako vždy, uzavírali krajské mistrovství mladšího žactva štafety. Výborně si vedla štafeta žáků, která si ve složení Jakub Šafář, Kryštof Gore, Jakub Mizera a Radim Kysela doběhla pro suverénní první místo před štafetami z Mladé Boleslavi a jabloneckého Liazu. Druhá doběhla štafeta mladších žákyň ve složení Amélie Hobelantová, Anna Vašínová, Kateřina Hrdličková a Nela Vaníčková.

Mladší žactvo předvedlo vynikající výkony, v počtu medailí patřilo žactvo AC Turnov k nejúspěšnějším oddílům. Všichni žáci si zaslouží velikou pochvalu, stejně tak jako jejich trenéři.

Komentáře (0)

Zatím nikdo neokomentoval.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *.


Po
Út
St
Čt
So
Ne
P
Ú
S
Č
P
S
N
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5